• Strona Główna
  • Karty Postaci
    • Twoja KP
    • Tworzone KP
    • Zaakceptowane KP
    • Nieaktywne KP
  • Gamemasterzy
    • Skye
    • Katsuya Senzaki
    • Vaya Vesper
    • Jesse Walker
    • Yare
    • Ryuichi Kagawa
    • Chester
    • Lena Hawk
  • Ważne Tematy
    • Poradnik dla Nowych
    • Regulamin Forum
    • System gry
    • Grywalne rasy
    • Główny wątek fabularny
    • Plan wydarzeń
    • Wstęp do fabuły
    • Wzór Karty Postaci
  • Szukaj
  • Toplisty
    • Top Lista gier PBF
    • TOP 100 PBF
  • Partnerzy
    • Wymiana Bannerów
    • Fora zaprzyjaźnione
Bleach OtherWorld PBF
    • Zarejestruj się
    • Zaloguj się

Bleach OtherWorld PBF Organizacja Pomysły i propozycje Co dalej?

Strony (2): 1 2 Dalej »
Rozpocznij wątek   
Co dalej?
Skye Online
Ms. Hyde
Ranga:

Brak rangi

Dane Osobowe Postaci

Imię: Skye
Nazwisko:
Poziom Postaci: 12
Karta postaci: Tutaj.
Alty: Tsukuyo, Ichinose, Yuzume

Broń Duchowa

Fullbring: Aspect of Chaos (22 lvl)

Atuty

Bujutsu: Amator
Hohou: Zaawansowany
Hakuda: Praktykant
Kidou/Kontrola reiatsu: Mistrz
Ilość Reiryoku: Legendarna
Siła fizyczna: Normalna
Wytrzymałość: Niewyobrażalna
Siła Woli/Wiedza: Geniusz

Specjalizacje

Specjalizacja I: Potwór reiroyku
Specjalizacja II: Niebotyczna aura
09-09-2020 22:50
Pytanie docelowe znajduje się w nazwie wątku, więc nie będę tym razem wyjątkowo obierać tego tematu w ładne słówka. Jedynie przedstawię swój punkt widzenia, który nie jest nijak pozytywny, ale zarazem szczery.
Przyznam, że obecny marazm i tempo - przynajmniej mi - nie służą. Odpisuję w pięciu miejscach (łącznie trzech eventach), czyli de facto mam w wątkach większość aktywnych użytkowników forum i widzę jak wygląda generalny zapał do pisania. Umiera. Ten stan, nie ma co ukrywać, trwa już od dobrych kilku miesięcy z małymi wyjątkami, gdy jeden czy dwa tematy faktycznie nagle ruszyły szybciej na krótki okres, a później wróciły do agonalnego tempa. To także powoduje, że wykruszają się nam gracze, w tym także stali bywalcy od lat, ale również stosunkowo nowi użytkownicy.
Absolutnie rozumiem, że średnia wieku tylko rośnie, że każdy z nas od lat ma studia/pracę i wiele innych rzeczy na głowie. Ze mną włącznie i całkowicie to rozumiem, bo od pewnych rzeczy nie uciekniemy, a forum przecież nigdy nie miało być obowiązkiem lub priorytetem życiowym, lecz przyjemnością. W moim przypadku odpis w temacie blisko raz na miesiąc wiąże się z koniecznością poświęcenia co najmniej dwa razy więcej czasu na pisanie na to, aby przypomnieć sobie co ja w ogóle robiłem, o co chodziło, co moja postać powinna wiedzieć, a skrajnie nawet do tego jak mam ją aktualnie odgrywać. Jest możliwe oczywiście, że komuś może w pełni to tempo i taki stan odpowiadać, jednakże jeśli chodzi o mnie, to chyba nigdy nie byłem tak zdemotywowany do pisania, jak obecnie. Wiem, że mogę dać się z siebie wszystko, wypruć flaki aby wypłodzić boskiego posta i on tak poleży parę tygodni, później ktoś odpisze z podobnym podejściem, co moje powyżej. Zapomni co się działo, straci ochotę, gdzieś coś pomyli, a później oboje wpadniemy w ten tryb. Przyznam, że nawet felerny 2016 nie wyglądał z mojego punktu widzenia tak źle jak to, co mamy obecnie. Populacja również się znacząco zmniejszyła, ale prawie każdy trzymał po prostu odpowiednie tempo, widać było ochotę do pisania, żył shoutbox, pojawiały się jakieś karty postaci, ludzie ekscytowali się tworzeniem ciekawych wątków. U mnie ta wena przeszła wówczas na inną tematykę, ale później powróciłem tylko z nowymi pomysłami i siłami. Obecnie pomysły nadal są, mówię za siebie, tylko sił oraz weny brak zupełnie. Jak ma to natomiast wyglądać, jeśli będzie GM bez graczy? Jeśli będzie garstka graczy bez GMa? Zgony w tematach mamy na obu liniach, na nikogo nie pokazuję palcem, bo gołym okiem widać ogólny stan forum. Jeśli po prostu w ogóle zabraknie tej chemii między użytkownikami oraz chęci tworzenia fabuły, to po prostu całe forum zamieni się tylko w przykry obowiązek.
Proszę, wypowiedzcie się. Przestańmy udawać, że problem nie istnieje i tylko wymieniać luźne spostrzeżenia na sb. Tym bardziej, że aktualny hosting jest wykupiony do końca września, więc musimy wiedzieć na czym stoimy.

[Obrazek: aXAHmNa.png]

Am I hurting? Am I sad? Should I stay, or should I go?
I've forgotten how to tell. Did I ever even know?
Can I take another step? I've done everything I can
All the people that I see I will never understand

Battle theme | Fullbring Self | Power Unleashed
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Jesse Walker Offline
W weekendy nie odpisuję!
Ranga:

Freelancer

Dane Osobowe Postaci

Imię: Jesse
Nazwisko: Walker
Poziom Postaci: 18
Alty: Orochi Kuchiki

Broń Duchowa

Fullbring: Inker

Atuty

Hohou: Geniusz
Hakuda: Expert
Kidou/Kontrola reiatsu: Geniusz
Siła fizyczna: Niewyobrażalna

Specjalizacje

Specjalizacja I: Demon szybkości
Specjalizacja II: Arcymistrz manipulacji materią
10-09-2020 01:02
Nie chce, aby forum umarło. Nikt nie chce. Te argumenty padały luźno na SB, że po prostu tyle tu pracy jest włożonej, krwawicy i czasu, że porzucenie tego teraz to jak uśpienie psa, któremu się lekko zachorowało. Niemniej, trudno jest się z tobą nie zgodzić. Ja myślę, że powoli stajemy się trochę rozdarci pomiędzy tym co chcemy, a co rzeczywiście możemy i jest wykonalne. Chcemy nadal tu pisać, realizować się i prowadzić rozgrywkę, ale jest ku*wa coraz trudniej na to znaleźć czas lub się nie chce (szczerze) lub już nie ma takiego zrywu lub "nie chce mi się siadać do kompa po 8h siedzenia przy nim w pracy, bo mnie boli kręgosłup, a z lapkiem na kolanach przed TV, gdy żona coś ogląda nie mogę się skupić..." itp.

Sytuacja z teraz! Poprzedni tydzień, środa, daje posty po urlopie. Trzeba się było odkopać, więc czasu zeszło więcej i sił starczyło na jeden post, ale mówię sobie "spoko, jutro będzie drugi i tym razem dam deadline do końca weekendu, aby trochę przyspieszyć" - to są moje słowa. Następnego dnia coś wypadło, coś się zrodziło, dzień był chujowszy, nie pamiętam, ale weekend za pasem. W weekend nadgodziny, miało być gładko, a się zjebało, więc posta w ciągu pracy nie napisałem, wieczorem wpadli znajomi, niedziela coś tam, ogarnąć siebie i dom, do rodziców, późno powrót, jakieś tematy do obgadania, kolacja, serial z żoną, zabawa z kotem i już nie mogłem się zebrać. Poniedziałek robota znowu cięższa, niż myślałem a po pracy coś mnie rozkłada. Udało się wybronić przed chorobą, niemniej dwa dni na herbatkach i regeneracji, ale nadal w pracy... I NAGLE... uciekł mi tydzień, znowu jest środa i siadam do posta, ale tego co miał być tydzień temu... I to nie tyczy się tylko forum. Urlop się skończył, a ja nie odpaliłem konsoli, gdzie na urlopie grałem sobie wieczorami.

Mnie aktualnie trzyma dokończenie mojego eventu! To jest priorytet! I zapewniam, że nadal realizujemy założenia i nasza historia nie traci na wartości, ponieważ się wszystko tak CHOLERNIE rozciąga w czasie.

Ale, ile się można przepraszać czy usprawiedliwiać? Dobrze, że ten temat się pojawił, bo trzeba sprawę postawić jasno i zapytać się co dalej...

Ja może nie tracę zapału, gdy muszę odpisać raz na dwa tygodnie, ale z tym co Roy napisał wyżej się zgodzę; pomysły są, jak już się siada to trudno przestać (dlatego jest 2:00, a od dwóch godzin powinienem być w łóżku, bo jutro robota, ale kij... temat ważny i nie zasnę bez odpowiedzi!). Marzy mi się zrobienie mojego "wymarzonego eventu w przyszłości", poprowadzić Oro w nieznane, ale szczerze... jest coraz ciężej. Nie wyrobię się do stycznia z nim. Do stycznia to będę szczęśliwy jak ten nam się uda zakończyć (heh). Nie chce, aby forum umarło. No, nie chce, ale...

Ile osób tu jeszcze aktywnie pisze? (ręka do góry).

Nie wiem, może jak się tak pożalimy na forum (tzn. tutaj) to zobaczymy jakie z nas zbutwiałe jaja i się zmobilizujemy własną beznadziejnością... Takie spojrzenie w lustro, gdy jest się w dołku. To czasem pomaga...

Może trzeba zrobić ten TS...

[Obrazek: nc6pKiCl.png]

Change everything you are | And everything you were | Your number has been called
Fights and battles have begun
| Revenge will surely come | Your hard times are ahead
Don’t let yourself down
| And don’t let yourself go | Your last chance has arrived
Best, you've got to be the best | You've got to change the world | And use this chance to be heard

Your time is now!

Jesse's suit: OFF
front | head

Artificial Intelligence: A.N.Y.A.
Ryuichi Kagawa Online
The Avenger
Ranga:

Drugi porucznik siódmej dywizji

Dane Osobowe Postaci

Imię: Ryuichi
Nazwisko: Kagawa
Poziom Postaci: 16
Cecha duszy: Vizard-Arrancar
Alty: Sachi Ōmaeda, Liam Black

Broń Duchowa

Zanpaktou: Kojin Kyūnoshitsu: Espíritu del Bosque

Atuty

Bujutsu: Geniusz
Hakuda: Amator
Ilość Reiryoku: Ogromna
Siła Woli/Wiedza: Przeciętna

Specjalizacje

Specjalizacja I: Arcymistrz medycyny
10-09-2020 06:54
Myślę, że nikt nikomu nie próbował mydlić oczu. Od kilku miesięcy przynajmniej raz w tygodniu na SB ktoś wspominał o tempie albo wybuchała dyskusja, która tego dotyczyła. Raczej powiedziałbym, że unikaliśmy tematu, nie zdawaliśmy sobie sprawy z powagi sytuacji, żartując z tego i myśląc, że będzie lepiej. Zawsze było, czemu teraz miałoby być inaczej?
To było błędne myślenie. Bardzo ciężka choroba trawi forum, a my nie potrafimy znaleźć lekarstwa. Przegrywamy z tym rakiem i jeżeli czegoś nie wymyślimy, będzie trzeba odłączyć nas od aparatury sztucznie trzymającej nas przy życiu, aby przestać w końcu udawać, że "będzie lepiej". Bo nie będzie.
Co możemy zrobić, aby było lepiej? Nie wiem.
Co można było zrobić, aby poprawić sytuację? Też nie wiem.
Nie mam pojęcia, gdzie popełniliśmy błąd, czy w ogóle go popełniliśmy. Wydaje mi się, że nie, że robiliśmy wszystko, co było w naszej mocy.
Mówię to z przykrością, bo chciałem osiągnąć jeszcze kilka milestone'ów na tej postaci, ale czuję, że nie będzie mi dane ukończyć tej podróży. Przypadek, zrządzenie losu, mogę to zwać, jak mi wygodniej, ale wagon z moimi postaciami wykoleił się i prawdopodobnie nikt nie przybędzie im z pomocą.
Moim zdaniem powinniśmy zamknąć forum i przestać się oszukiwać, że będzie lepiej. Bo nie będzie.

Chyba, że pójdziemy z Roy'em stworzyć forum o LoLu i powrócimy niczym feniks z popiołów w roku 2021! Damn, ależ byłby to plot twist! Duży uśmiech Duży uśmiech

Themes:
Ryuichi Kagawa | Combat | Shi - Kai #1 | Shi - Kai #2 | Ban - Kai #1 | Ban - Kai #2 | Vizard #1 | Vizard #2 | Emotional #1 | Emotional #2

Ryuichi Kagawa (Shinigami, Porucznik VII Dywizji)

Spoiler :
Poziom Oficera Gotei (6. poziom) i 11 punktów do rozdania.
Poziom Oficera Gotei (7. poziom) i 13 punktów do rozdania.
Poziom Oficera Gotei (8. poziom) i 16 punktów do rozdania.
Poziom Oficera Gotei / Porucznika (9. poziom) i 17 punktów do rozdania.
Poziom Oficera Gotei / Porucznika (10. poziom) i 18 punktów do rozdania.
Poziom Porucznika (11. poziom) i 19 punktów do rozdania.
Poziom Porucznika (12. poziom) i 20 punktów do rozdania.
Poziom Porucznika (13. poziom) i 22 punkty do rozdania.
Poziom Porucznika / Kapitana (14. poziom) i 24 punkty do rozdania.
Poziom Porucznika / Kapitana (15. poziom) i 26 punkty do rozdania.
Poziom Kapitana (16. poziom) i 28 punkty do rozdania.

Atuty:
Bujutsu: Geniusz [5]
Hohō: Geniusz [5]
Hakuda: Amator [0]
Kidō/Kontrola Reiatsu: Geniusz [5]
Ilość Reiryoku: Ogromna [3]
Siła Fizyczna: Normalna [0]
Wytrzymałość: Niewyobrażalna [4]
Siła Woli/Wiedza: Ponadprzeciętna [3]
Pozostałe:
  • Pesquisa
  • Descorrer
  • Reiraku
  • Cero
  • La Mirada
  • Gran Rey Cero
  • Eishōhaki
  • Nijū Eishō
  • Bakudō no. 1; 9 (Geki); 9 (Hōrin); 21; 26; 30; 33; 49; 58; 59; 61; 62; 63; 72; 74; 79; 81; 93; 99 (Kin); 99 (Bankin)
  • Hadō no. 4; 11; 12; 31; 33; 39; 46; 54; 63; 73; 78; 90; 91
  • Shunpo
  • Utsusemi [1]
  • Senka [1]
  • Agitowari
  • Shitonegaeshi
  • Onibi
  • Hitotsume: Nadegiri
  • Ryōdan [1]
  • Biegłość w korzystaniu z broni - wakizashi (broń główna), sierp

Specjalizacje:
Specjalizacja II: N/d

Dostępne punkty: 0
Wykorzystane punkty: 28

Umiejętności

Spoiler :
Resurrección – Kojin Kyūnoshitsu: Espíritu del Bosque

W zapieczętowanej formie, broń Ryuichi’ego jest wakizashi o głowni długości pięćdziesięciu centymetrów, z oplotem na rękojeści w kolorze ciemnej zieleni, zakończonym dwiema, swobodnie wiszącymi, o długości nie przekraczającej dziesięć centymetrów, wstążkami. Jelec przyjmuje formę czarnego kwadratu.
Komendą uwalniającą Espíritu del Bosque (Spanish for „Forest Spirit”) jest Proteger (Spanish for „Protect”). Postać Ryuichi’ego okrywa poświata ciemno-zielonego Reiatsu, transformując jego ludzką postać.
Okolice szyi oblewa biała substancja, ściśle przylegająca do ciała, z której wyrasta zgniło-zielone futro, w całości pokrywające barki oraz plecy nad łopatkami. Substancja pokrywa również dłonie i przedramiona, twardniejąc. Palce zostają nienaturalnie wydłużone, a na ich czubkach znajdują się szpony. Z głowy, na wysokości czoła, wyrastają mu róża, zaś na wysokości skroni rosną dwie sporych rozmiarów tyki z kilkoma odgałęzieniami. Tęczówki przybierają krwistą barwę. Długie, czerwone włosy nie ulegają zmianom. Twarz pokrywa biała maska Hollowa.
Zanpakutō Ryuichi’ego ulega zmianie, przekształcając się w sierp, z jakiego korzystał do tej pory w formie Shikai, zachowując wszystkie dotychczasowe właściwości: rozszczep na dwie bronie z możliwością rozdzielenia każdej klingi na dwa ostrza lub rozdzielenie klingi sierpa na cztery ostrza.

Umiejętności wynikające z Resurrección

Reconstrucción (pasywna)
Ciało Ryuichi’ego podlega regeneracji w przypadku odniesienia jakichkolwiek obrażeń, wykorzystując do tego celu jego własne Reiatsu. W trakcie walki (na evencie) jest w stanie błyskawicznie zatamować krwawienie, zniwelować efekt działania trucizny lub nastawić zwichnięcie. Poza walką (poza eventami) możliwości Ryuichi’ego ograniczają tylko i wyłącznie jego zasoby Reiryoku; jest w stanie wyleczyć się z każdego poważniejszego obrażenia, a nawet doprowadzić do rekonstrukcji utraconej kończyny lub organów. Nie potrafi zregenerować obrażeń mózgu, rekonstruować głowy, czy też odnawiać własnego Reiryoku lub poprawiać własnej kondycji.

Espadas del Cielo (aktywna)
Wystarczy odrobina Reiatsu Ryuichi’ego, przelana w Kojin Kyūnoshitsu: Espíritu del Bosque, aby na pewien czas znacząco zwiększyć skuteczność jego cięć. Ponadto, Ryuichi potrafi wzmocnić także broń białą innych osób, jeśli tylko przeleje w nie własne Reiatsu. Nie jest to równoznaczne ze zwykłym przelaniem Reiatsu do swojego oręża.

Garra del Lobo (aktywna) [Od 16 poziomu]
Ryuichi materializuje podobiznę niegdyś wykorzystywanego w formie Bankai Itoguruma Morobanotsurugi, miecza o dwóch ostrzach, którym następnie rzuca przed siebie. Stworzony z Reiatsu miecz potrafi pokonać dużą odległość, zaś jego lekkość pozwala na wykonanie silnego wyrzutu, pozwalając mu na osiągnięcie dużej prędkości. W zetknięciu z jakąkolwiek powierzchnią, Itoguruma Morobanotsurugi eksploduje Reiatsu Ryuichi’ego, czyniąc ogromne zniszczenia w okolicy. Promień eksplozji to sto metrów.

Wolny slot #1

Wolny slot #2

Wolny slot #3

Inne umiejętności

Proteger
Stanowi komendę uwalniającą Resurrección.

Dividirse
Właściwości sierpa polegają na podziale klingi. Ryuichi potrafi rozdzielić podstawową klingę na maksymalnie cztery ostrza lub rozdzielić podstawową broń na dwa osobne sierpy z możliwością rozdzielenia każdej klingi na maksymalnie dwa ostrza.

Umiejętności wynikające ze specjalizacji

Bálsamo Curativo (aktywna) [Arcymistrz medycyny]
Głownia Kojin Kyūnoshitsu: Espíritu del Bosque pokryta jest leczniczą, ledwie zauważalną substancją. Żeby ją aktywować, musi zostać nasycona Reiatsu Ryuichi’ego. Kiedy tak się stanie, broń zyskuje właściwości lecznice przy dotyku, potrafiąc w mgnieniu oka zasklepić niegroźne skaleczenia, pozbyć się trucizny z organizmu, czy nawet poskładać połamane kości. Nie jest w stanie odtworzyć doszczętnie zniszczonych organów. W niewielkim stopniu wpływa na odnowienie zasobów Reiryoku. Ryuichi nie potrafi uzdrawiać samego siebie, ani regenerować zasobów Reiryoku.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Kaairo Offline
Zabłąkana dusza
Ranga:

VII. Oficer VI. Dywizji

Dane Osobowe Postaci

Imię: Kaairo
Nazwisko: Tusano
Poziom Postaci: 8

Broń Duchowa

Zanpaktou: Saigo no Kaze

Atuty

Kidou/Kontrola reiatsu: Zaawansowany
Ilość Reiryoku: Zwykła
Siła fizyczna: Wielka
Wytrzymałość: Zwiększona
Siła Woli/Wiedza: Ograniczona

10-09-2020 07:18
Może zabrzmię szorstko, ale jak dla mnie sami sobie robicie problem i płaczecie, że trzeba go rozwiązać.

Nie jestem tu od dawna jak wielu z was i ja więc pogladowo mam okres powiedzmy tych dwóch lat. I owszem, zmieniło się trochę, ale to dlatego, że na to pozwoliliśmy. Cmon, dorosłymi nie jesteście od trzech miesięcy. Zawsze była praca, zawsze były obowiązki, nie wiem jak długo była żona/dziewczyna, ale była. A marazm nastąpił w ostatnich miesiącach, notabene od kiedy są wakacje i powinno być więcej czasu.

Sami siebie nakręcacie myśleniem "on odpiszę za dwa tygodnie, to ja mogę za kolejne dwa tygodnie". Widzicie że jest odpis (a otwarta kartę z tematem można zostawić na przeglądarce i zerkać codziennie. To jest sekunda) to zabierzcie się szybko za odpis i git. Pokażcie, że możecie odpisać szybko. Nie macie weny? Napiszcie krótszy post. Jak nikt długo nie będzie odpisywać to macie potem sporo czasu na edytowanie go i rozpisanie. Gdzieś na SB ktoś pisał, że krótkie posty to dla niego "obraza, bo po to tak się męczył z rozwijaniem pisma, że teraz nie chce krótko pisać". Ale bzdura. Pisze się dopasowując do sytuacji. Jak robisz kupę to nie robisz z tego paragrafu na a4 jeżeli nie masz na to weny. Napisz po prostu że robisz kupę. A jeżeli nie chcesz pisać takich krótkich postów to rozważ co jest lepsze dla ciebie: zgaszenie forum czy duma z pisania jebanych tasiemców.

Druga sprawa jest zapisywanie się na eventy przez osoby które nie mają czasu. Nie masz czasu? To nie zapisuj się na rozwinięty, obszerny event na które zapisuje się wielu różnych graczy. Dołącz do mniejszego wydarzenia, albo poproś o solo misje. Mnie się ciśnienie podnosi jak ktoś się zapisuje na event a potem nie ma go przez x tygodni i nie odpisuje i wszyscy muszą czekać.

Uwierzcie, naprawdę rozumiem jeżeli komuś coś pilnego wypada. Sam też miewam okresy, zwłaszcza ostatnio, gdzie nie mam czasu snawet ogarnąć w mieszkaniu. Przede wszystkim, mamy życia. Ale bądźcie też świadomi tego, że nie gracie sami. Tydzień opóźnienia spoko. Ale miesiąc to przesada. Tym bardziej jeżeli chodzi o odpis na poziomie "ok, to idę z resztą grupy" (to jest tylko luźny przykład, nie wypominam nikomu konkretnemu).

Jeżeli chcecie propozycji rozwiązania:
Poza tym, że możemy ufać ludziom że się poprawia, w co wątpię, nałożyć terminy na odpis. I pilnować, żeby było odpisywanie. Ktoś nie odpisuje? Ostrzeżenie. Trzy ostrzeżenia? Wykreślenie z eventu.nie jakieś kary do expa, tylko po prostu wywalenie z misji. I tyle, reszta ludzi może dalej grać.

A dla ludzi którzy tu grają mam prostą poradę: macie czas, to odpiszcie. Nie macie czasu, nie zapisujcie się na event grupowy. Albo ogłoście, że się z niego wypisujcie jeżeli navle pojawi się okres bez czasu wolnego.

Tyle z mojej strony. Może chamsko, ale takie jest moje zdanie.
Bezimienna Offline
Consume. Adapt. Evolve.
Ranga:

Brak rangi

Dane Osobowe Postaci

Imię: Bezimienna
Nazwisko:
Cecha duszy: Hollow
Alty: Vivyan, Kagami no Senshi, Cassandra De La Fuente

Broń Duchowa

Niesprecyzowana

Atuty

Hohou: Praktykant
Ilość Reiryoku: Wielka
Siła fizyczna: Legendarny
Wytrzymałość: Ogromna
Siła Woli/Wiedza: Mierna

10-09-2020 07:38
Ogólnie, tak bardzo jak mogę ostrzyć na siebie kija, podoba mi się rozwiązanie zaproponowane przez Kaairo. Okej, na Shoutboxie pisaliście, że metoda kija nie podziała, aaale... Jeżeli wytniemy chore gałęzie, to drzewo nie padnie i reszta osób na evencie/sesji będzie w stanie pisać w tempie.

Z moich odczuć - Moja wena przede wszystkim padła z powodu braku odpisów w wątkach, na których bardzo mi zależało, były moją odskocznią i właściwie to wręcz pchały mnie do siedzenia na forum praktycznie cały dzień nawet nie grając w żadne inne gry, a jeżeli już, to rzadko. Po prostu siedziałem, odświeżałem, gadałem z ludźmi na shoutboxie, rozkminiałem strony w które można byłoby popchnąć cały wątek lub sprawę. Okres był cacy, wszystko zajebiste, przynajmniej do czasu jak któryś raz z kolei któryś z kolei wątek tego typu mi zdechł lub był w stanie agonalnym, przez co moje generalne siły i motor również ode mnie odstąpił. Od tego czasu na forum bardziej się bujam, wpadam zobaczyć, czy na SB wpadły jakieś wiadomości, jeżeli zauważę, że wpadł nowy post to mam takie *wzrusza ramionami* "Okej, chyba czas ruszyć dupę.". I tak szczerze powiedziawszy, przez pierwszy dzień czy dwa mi się nie chce, a potem życie zwala mi na łeb obowiązki, a jako, że i tak mi się nie chce, to po zakończeniu tych obowiązków wolę odpocząć robiąc coś innego niż "trudzić się" i "walczyć" z moim brakiem weny i motywacji i wcisnąć w grafik czas na odpis.

Ogólnie sprawa jest na tyle przykra w moim przypadku, że jakby na to nie patrzeć sam tego syfu i tak nie uniosę i tak. Choćbym się zaparł i chciał odpisywać szybko, spróbować zrobić jakiś energetyczny zryw, za jakiś czas znowu padnę bo raczej nie mam szans liczyć na to, że zrobię całą kolejkę na evencie czy gdziekolwiek nawet w tydzień. I wracam na pole "start". Z tego powodu "wycinanie" zamulających ludzi z eventów lub sesji, może niektóre z nich uzdrowić na tyle, że przez ich szybsze lub wolniejsze rozkręcenie pójdzie efekt domina. U mnie na evencie na przykład już (Co prawda sprawa świeża) poprzez wspólne dogadanie się z tą osobą, usunęliśmy jej postać z sesji.

Generalnie, to... sprawa jest na tyle nieciekawa czy mało ciekawa, że mnóstwo postaci i ludzi tkwi na wielkich eventach obecnie. I nie ma ani czasu ani postaci na mniejsze sesje, które pozwoliłyby "strzelić kłykciami", pograć szybciej z jednym lub dwoma graczami maksymalnie i strzelić sobie jakiegoś sympatycznego socjala czy trening czy cokolwiek innego, co nie jest zbytnio ciężkie, a jednak generuje ogólny zapał i po prostu przyjemnie się to ogrywa. Przy tym punkcie wspominam, iż mój event jest praktycznie na zakończeniu i apeluję o to, żebyście od razu nie władowali się w nowy, a generalnie spróbowali tymi postaciami porobić jakieś drobniejsze akcje, znowu zacieśnić może stosunki między postaciami, może pójść na internetowe "piwo" z tym czy tamtym shinigami lub fullbringerem. Nie samym napierdalaniem na wielką skalę świat stoi.

Tak więc... Ja od siebie na najbliższy okres mogę powiedzieć, że 14 mam egzamin z kampanii wrześniowej, którego naprawdę nie chcę zawalić, bo oblanie tego samego przedmiotu drugi raz nie brzmi zbyt ciekawie ani zachęcająco. Z kolei jeżeli faktycznie go zawalę, po 14 będę miał taki okres gównoburzy w domu prawdopodobnie, iż to będzie taka poezja, że nawet słowami nie będę w stanie tego opisać. Tak więc... Spróbuję dzisiaj odpisać, event zamknąć jak najszybciej (Moja skromna osoba przewiduje jeszcze z... 3-4 tury do samiutkiego końca jeżeli będziecie względnie grzeczni i lecieli zgodnie z tym co mam w głowie, a jeżeli mnie zaskoczycie pozytywnie może nawet mniej).

Generalnie... jeżeli nikt nie będzie czuł tego rozwiązania w ten sposób, a zamiast tego będziemy tylko rozciągać deadline'y na coraz dłużej, żeby to jakoś "schować" czy "ukryć", zamiast faktycznie coś zrobić, to... I think it's my time to go anyways, jako że wena to leży w kącie i płacze.

Na szybko jeszcze dodam, że tak jak wyżej Kaairo napisał i ja wspomniałem w moich odczuciach - Pracą, obowiązkami, studiami itd, to my się obecnie bardziej zasłaniamy, niż cokolwiek innego. To się nie pojawiło wczoraj czy kilka miesięcy temu. Prawda jest taka, że jedynie to nam już się całkowicie nie chce i wolimy porobić coś innego.

You're in a Deathgrip.

When everything you know has come and gone
You are at your lowest, I am rising higher
Only scars remain of who I was
What I find in the ashes, you lose in the fire!
When there is noone left to carry on
This is an illusion, open up your eyes and...
This pain persists, I can't resist
But that's what it takes to be Infinite!
- Infinite

Obecna Ewolucja: Poziom 5 (Wychodząc z ostatniej sesji).
Spoiler :
Ewolucja 0: Bazowa
Poziom startowy. Bezimienna posiada dwie kończyny górne, dwie kończyny dolne, szczęki i ogon. Porusza się na nogach. Ostre szpony i szczęki. Ogon chwytny, zdolny do zadawania uderzeń. Szponów da się używać do blokowania ataków bronią duchową, jak Zanpakutou. Szpony mają zasięg standardowego Zanpakutou. Statystyki są takie jak bazowo.

Ewolucja 1: Szpony Drapieżcy
Po pierwszej konsumpcji, Bezimienna uwalnia z ciała drugą parę kończyn górnych, umieszczonych nieco niżej na korpusie. Te są zaopatrzone w szpony o identycznych właściwościach do tych, co górne. Bezimienna może teraz atakować czterema pazurzystymi łapskami na raz, co czyni blokowanie jej ataków wyjątkowo trudnym. Może również zacząć poruszać się na czterech kończynach, co gwałtownie zwiększa jej prędkość w turze w której to robi – jednak wtedy może wykonać atak jedynie dwoma górnymi kończynami. Kiedy Bezimienna porusza się na sześciu kończynach, może poruszać się po ścianach, suficie lub nawet poziomo do góry z taką samą łatwością z jaką porusza się w poziomie, bez zaburzania zmysłu równowagi czy poczucia przestrzeni. W momencie użycia przez nią Sonido jest w stanie przeraźliwie mocno staranować przeciwnika ową techniką tym skuteczniej, im większej ilości kończyn użyje do poruszania się przed użyciem owej techniki.

Ewolucja 2: Instynkt Drapieżcy
Bezimienna uaktywnia się nowy zmysł: Instynkt Drapieżcy. Na podstawie ruchów powietrza i elementów echolokacji jest w stanie zlokalizować wszystkie istoty cielesne jak i duchowe w odległości 150 metrów od siebie, o ile nie maskują aktywnie swojej aury. Istoty w odległości 20 metrów są wykryte, nawet jeżeli ją maskują. Wzmacnia również zmysł słuchu Pustej do punktu, w którym jest w stanie usłyszeć rozmowy prowadzone normalnym tonem z odległości 20m niezależnie od zakłóceń o maksymalnie średnim natężeniu, jeżeli Bezimienna skupia się na słuchaniu (Czyli nie w czasie walki lub wykonywania innej czynności, która wymaga dużej ilości skupienia). Ten zmysł jest niewrażliwy na działanie mocy iluzyjnych. Efekt są w stanie oszukać jedynie istoty o dużej przewadze mocy, lub takie, które posiadają unikalne zdolności służące ukrywaniu ich obecności (na przykład, Zanpakutou którego mocą jest maskowanie użytkownika). Daje to również Bezimiennej szansę uniknięcia ataków, których nie byłaby normalnie zdolna zobaczyć.

Ewolucja 3: Pancerz Drapieżcy
Płyty chitynopodobnego pancerza Bezimiennej ustawiają się w pozycji obronnej, pokrywając optymalnie wszystkie wrażliwe punkty ciała. Bezimienna odnosi o połowę niższe obrażenia fizyczne od istot o zbliżonym potencjale duchowym. Pancerz również znacząco zwiększa jej odporność na obrażenia ogniste i elektryczne. Pancerz nie ogranicza jej ruchów w żaden sposób.

Ewolucja 4: Jad Drapieżcy
Z ogona Bezimiennej wysuwa się długie ostrze przypominające dość płaskie żądło. Ostrze jest równie wytrzymałe co pazury w łapach, jednak w połączeniu z ogonem posiada zasięg zbliżony do włóczni. Żądło jest jadowite i przy zranieniu przeciwnika wtłacza w niego dawkę toksyny, która co rundę powoduje ogólne osłabienie przeciwnika przez narastający ból mięśni, nudności i zawroty głowy. Prócz przykrych symptomów toksyna powoduje również powolny rozkład narządów wewnętrznych celu, przede wszystkim nerek, które odpowiadają za filtrowanie krwi. Przy ponownych zranieniach żądłem, efekt się kumuluje. Dawka jadu po wstrzyknięciu uzupełnia się po dwóch turach Bezimiennej. Czyli:
1. Zranienie i wstrzyknięcie jadu
2. Jad się uzupełnia
3. Jad się uzupełnia
4. Można ponowić atak jadem.
Jad jest wykorzystany jedynie przy sukcesie w zranieniu. Przy chybieniu, jad pozostaje w gruczołach w ogonie.

Ewolucja 5: Kamuflaż Drapieżcy
Skóra Adjuchasa nabiera właściwości aktywnego kamuflażu, pozwalając jej stać się zasadniczo "niewidzialną". W dodatku, gdy Hollow korzysta z Kamuflażu Drapieżcy, jej aktywność duchowa, zapach, dźwięki są automatycznie maskowanie przed wykryciem, niezależnie od ich poziomu aktywności. Wydać ją może jedynie wrażenie ogólnie postrzeżonego ruchu gdy Bezimienna się przemieszcza, odbieranego zmysłem wzroku, (Efekt jest podobny jak przy istotach o wystarczającym potencjale duchowym, by widzieć jakieś zafalowania w miejscu, gdzie znajduje się Hollow, lecz nie mając go na tyle dużo by dostrzec jego dokładny kształt.) W momencie gdy Bezimienna pozostaje w bezruchu, staje się praktycznie niewykrywalna.
Wykryć ją w tej formie mogą jedynie wyraźnie potężniejsze istoty, lub istoty zbliżone mocą które aktywnie próbują jej szukać (to jest, mają dobre powody podejrzewać, że jest w okolicy i usiłują ją znaleźć).
Skye Online
Ms. Hyde
Ranga:

Brak rangi

Dane Osobowe Postaci

Nazwisko:

Broń Duchowa

Atuty

Specjalizacje

10-09-2020 08:29
Ostrzeżenia, wyrzucanie z misji, to wszystko było robione i można do tego wracać, ale jaki jest sens, jeśli i tak nie znajdziesz później nikogo do gry? Naprawdę sytuacja, którą opisuję, nie dotyczy kilku osób, bo z trudem teraz znaleźć choćby jednego użytkownika, który będzie regularnie odpisywać w terminie przez dłuższy czas. Niestety to już nie jest rozwiązanie. Działało gdy mieliśmy 25 aktywnych osób (+alty), bo zawsze dało się na bieżąco kogoś kimś zastąpić. Teraz tych opcji brakuje.
Podobnie jeśli chodzi o duże eventy. Takie misje są charakterystyczną rzeczą forum od ponad ośmiu lat, zdarzały się przestoje, zdarzały się wykluczenia i zdarzało się, że ktoś nagle zaczął spowalniać. Czasami jak się zapiszesz, to nie przewidzisz, czy za parę miesięcy coś się nie stanie. Gdy w tamtym roku prowadziłem event w Brukseli, to nie byłem w stanie przewidzieć, że 7-8 miesięcy po rozpoczęciu (w samym finale) dostanę awans w mało komfortowych okolicznościach i będę robić przez blisko dwa tygodnie po 10-12h dziennie w pracy razem z weekendami musząc jeszcze równolegle ogarniać przeprowadzkę. No i co mogłem zrobić? Ale to byłem ja. Inne wątki szły do przodu, forum nie stało.
Obecnie? Mój event w Rukongai stoi, mam tam 6 graczy. Siedmiu, ale Vidar już sobie odpuścił. Wątek w Indiach z dwoma innymi graczami rusza się raz na miesiąc. Event Jessego raz na miesiąc (też z dwoma w temacie). Tsukuyo raz na miesiąc (chyba też z 6 osób). Yuzume nie mam ochoty pisać już, bo tematy przecież mam, ale stały się męczące.
Bywały kryzysy, bywały gorsze dni, bywały wolne eventy (ze 2-3 w ciągu istnienia forum), ale obecna sytuacja jest naprawdę inna. Ja nie widzę zacięcia do pisania na całym forum.

EDIT: Kaairo, zawsze wytykałem też argument innym "odpiszą za 2 tygodnie, to ja i poczekam", bo to jest błędne koło. Sam zawsze starałem się trzymać tempo i choćby sam ciągnąć jakoś tą dynamikę, ale nawet ja dotarłem do swojej granicy już, gdzie mi się odechciewa realnie. A moich spóźnień przez cały czas istnienia forum można policzyć na palcach obu rąk...

Karin Offline
Lesbokojówka
Ranga:

Freelancer

Dane Osobowe Postaci

Imię: Karin
Nazwisko: Bernkastel
Poziom Postaci: 14
Cecha duszy: Pierwsza Fullbringerka
Alty: Kagaku Tsuki, Juliette Pendragon

Broń Duchowa

Fullbring: Afternoon Tea Time

Atuty

Hohou: Mistrz
Hakuda: Mistrz
Kidou/Kontrola reiatsu: Praktykant
Siła fizyczna: Zwiększona
Wytrzymałość: Normalna
Siła Woli/Wiedza: Ponadprzeciętna

Specjalizacje

Specjalizacja I: Arcymistrz Broni Dystansowych
10-09-2020 09:20
Jestem tu i odpisuję. Bawiłam się dobrze przez X lat, ale jeżeli uważacie, że najwyższa pora to zamknąć no to cóż. Pora zamknąć. Może musimy wszyscy odpocząć. Nabrać nowych pomysłów, czy coś. Zacząć w przyszłości jakieś nowe projekty do których będziemy mieć więcej pasji. Po tragicznym 2016, jak wszyscy trochę odsapnęli, mieliśmy nagły powrót do życia.
Ciężko się to mówi, ale cóż. Może faktycznie przyszła pora, żeby na Złotych Bliczach nie pojawiło się już "nadal się trzymamy"?

Scena PBFów generalnie już się słabo trzyma. Ja osobiście się prawie całkowicie przerzuciłam na granie w D&D i papierowe RPGi. Lubię moje postaci i nadal się zarzekam że "kiedyś tą Akari napiszę". Nie podoba mi się to co mówię i wolałabym żeby BOW trzymał się jeszcze latami, ale dużego optymizmu w tej kwestii nie mam.

[Obrazek: s0XbJU9.png]
Shoot for the moon.
Even if you miss, you'll land among the stars.
Jesse Walker Offline
W weekendy nie odpisuję!
Ranga:

Freelancer

Dane Osobowe Postaci

Broń Duchowa

Atuty

Specjalizacje

10-09-2020 09:28
Karin ma rację. Skończmy, co trzeba skończyć (do końca roku) i zróbmy sobie przerwę. Jeśli dane na wrócić to wrócimy, a jeśli nie to przerwa będzie przynajmniej dobrym okresem żałobnym.

Odpoczniemy i może zatęsknimy.
Bezimienna Offline
Consume. Adapt. Evolve.
Ranga:

Brak rangi

Dane Osobowe Postaci

Nazwisko:

Broń Duchowa

Niesprecyzowana

Atuty

10-09-2020 09:45
W takim razie, skoro nastawiacie się na zamknięcie, to... właściwie po co kończyć? Co to zmieni, do czego będzie prowadziło?

You're in a Deathgrip.

- Infinite

Spoiler :
Poziom startowy. Bezimienna posiada dwie kończyny górne, dwie kończyny dolne, szczęki i ogon. Porusza się na nogach. Ostre szpony i szczęki. Ogon chwytny, zdolny do zadawania uderzeń. Szponów da się używać do blokowania ataków bronią duchową, jak Zanpakutou. Szpony mają zasięg standardowego Zanpakutou. Statystyki są takie jak bazowo.

Po pierwszej konsumpcji, Bezimienna uwalnia z ciała drugą parę kończyn górnych, umieszczonych nieco niżej na korpusie. Te są zaopatrzone w szpony o identycznych właściwościach do tych, co górne. Bezimienna może teraz atakować czterema pazurzystymi łapskami na raz, co czyni blokowanie jej ataków wyjątkowo trudnym. Może również zacząć poruszać się na czterech kończynach, co gwałtownie zwiększa jej prędkość w turze w której to robi – jednak wtedy może wykonać atak jedynie dwoma górnymi kończynami. Kiedy Bezimienna porusza się na sześciu kończynach, może poruszać się po ścianach, suficie lub nawet poziomo do góry z taką samą łatwością z jaką porusza się w poziomie, bez zaburzania zmysłu równowagi czy poczucia przestrzeni. W momencie użycia przez nią Sonido jest w stanie przeraźliwie mocno staranować przeciwnika ową techniką tym skuteczniej, im większej ilości kończyn użyje do poruszania się przed użyciem owej techniki.

Bezimienna uaktywnia się nowy zmysł: Instynkt Drapieżcy. Na podstawie ruchów powietrza i elementów echolokacji jest w stanie zlokalizować wszystkie istoty cielesne jak i duchowe w odległości 150 metrów od siebie, o ile nie maskują aktywnie swojej aury. Istoty w odległości 20 metrów są wykryte, nawet jeżeli ją maskują. Wzmacnia również zmysł słuchu Pustej do punktu, w którym jest w stanie usłyszeć rozmowy prowadzone normalnym tonem z odległości 20m niezależnie od zakłóceń o maksymalnie średnim natężeniu, jeżeli Bezimienna skupia się na słuchaniu (Czyli nie w czasie walki lub wykonywania innej czynności, która wymaga dużej ilości skupienia). Ten zmysł jest niewrażliwy na działanie mocy iluzyjnych. Efekt są w stanie oszukać jedynie istoty o dużej przewadze mocy, lub takie, które posiadają unikalne zdolności służące ukrywaniu ich obecności (na przykład, Zanpakutou którego mocą jest maskowanie użytkownika). Daje to również Bezimiennej szansę uniknięcia ataków, których nie byłaby normalnie zdolna zobaczyć.

Płyty chitynopodobnego pancerza Bezimiennej ustawiają się w pozycji obronnej, pokrywając optymalnie wszystkie wrażliwe punkty ciała. Bezimienna odnosi o połowę niższe obrażenia fizyczne od istot o zbliżonym potencjale duchowym. Pancerz również znacząco zwiększa jej odporność na obrażenia ogniste i elektryczne. Pancerz nie ogranicza jej ruchów w żaden sposób.

Z ogona Bezimiennej wysuwa się długie ostrze przypominające dość płaskie żądło. Ostrze jest równie wytrzymałe co pazury w łapach, jednak w połączeniu z ogonem posiada zasięg zbliżony do włóczni. Żądło jest jadowite i przy zranieniu przeciwnika wtłacza w niego dawkę toksyny, która co rundę powoduje ogólne osłabienie przeciwnika przez narastający ból mięśni, nudności i zawroty głowy. Prócz przykrych symptomów toksyna powoduje również powolny rozkład narządów wewnętrznych celu, przede wszystkim nerek, które odpowiadają za filtrowanie krwi. Przy ponownych zranieniach żądłem, efekt się kumuluje. Dawka jadu po wstrzyknięciu uzupełnia się po dwóch turach Bezimiennej. Czyli:
2. Jad się uzupełnia
3. Jad się uzupełnia
Jad jest wykorzystany jedynie przy sukcesie w zranieniu. Przy chybieniu, jad pozostaje w gruczołach w ogonie.

Skóra Adjuchasa nabiera właściwości aktywnego kamuflażu, pozwalając jej stać się zasadniczo "niewidzialną". W dodatku, gdy Hollow korzysta z Kamuflażu Drapieżcy, jej aktywność duchowa, zapach, dźwięki są automatycznie maskowanie przed wykryciem, niezależnie od ich poziomu aktywności. Wydać ją może jedynie wrażenie ogólnie postrzeżonego ruchu gdy Bezimienna się przemieszcza, odbieranego zmysłem wzroku, (Efekt jest podobny jak przy istotach o wystarczającym potencjale duchowym, by widzieć jakieś zafalowania w miejscu, gdzie znajduje się Hollow, lecz nie mając go na tyle dużo by dostrzec jego dokładny kształt.) W momencie gdy Bezimienna pozostaje w bezruchu, staje się praktycznie niewykrywalna.
Wykryć ją w tej formie mogą jedynie wyraźnie potężniejsze istoty, lub istoty zbliżone mocą które aktywnie próbują jej szukać (to jest, mają dobre powody podejrzewać, że jest w okolicy i usiłują ją znaleźć).
Skye Online
Ms. Hyde
Ranga:

Brak rangi

Dane Osobowe Postaci

Nazwisko:

Broń Duchowa

Atuty

Specjalizacje

10-09-2020 09:53
Ja tutaj podpisuję się pod słowami Karin. Kocham BOWa, kocham tą społeczność, nie chcę tego kończyć, ale jeśli mamy przejść w stan wegetowania będąc sztucznie podtrzymywanym przy życiu, to nie widzi mi się to.

Poza tym, wzmianka o tym, że może faktycznie za parę miesięcy będziemy mieli głowy pełne świeżych pomysłów, również ma sens. Nie neguję, że tak będzie. Myślę, że obecna atmosfera działa też negatywnie na kreatywność. Nasz kanał na Discordzie pozostaje, pozostawalibyśmy przecież w kontakcie, a gdyby pojawił się pomysł na jakąś reaktywację, tworzenie nowego projektu, cokolwiek, to wówczas myślę, że dyskusja rozkręciłaby się na ten temat.

Bez, nie rozumiem tego zdania.

Katsuya Senzaki Offline
Bibliotekarz
Ranga:

4 oficer Drugiej Dywizji

Dane Osobowe Postaci

Imię: Katsuya
Nazwisko: Senzaki
Poziom Postaci: 10
Alty: Kuwabara Kazuma, Koizumi Kisuke

Broń Duchowa

Zanpaktou: The Embodiment of Tales

Atuty

Specjalizacje

Specjalizacja I: Arcymistrz Kidou
10-09-2020 10:21
Oh, goddamit. Zanim zdążyłem zebrać myśli do jakiegoś kreatywnego wkładu do całej dyskusji praktycznie została ona zakończona. Aczkolwiek już nie wylewając niepotrzebnych już (chyba) akapitów - podobnie jak reszta chyba najbardziej skłaniam się ku temu co pisze Karin... potrzeba przerwy. Swoistego nabrania dystansu do tematu, aby później wrócić do niego z nową energią oraz pomysłami. I cholera nie podoba mi się, że piszę to co piszę.

Choć istnieje szansa, że kończąc wszystkie wątki znowu się rozbudzimy. Jak wielka szansa? Cholera wie... ale jakaś istnieje.

Jesse Walker Offline
W weekendy nie odpisuję!
Ranga:

Freelancer

Dane Osobowe Postaci

Broń Duchowa

Atuty

Specjalizacje

10-09-2020 10:39
Cytat:Choć istnieje szansa, że kończąc wszystkie wątki znowu się rozbudzimy. Jak wielka szansa? Cholera wie... ale jakaś istnieje.
Dokładnie, może sama myśl o przerwie będzie wytchnieniem, którego potrzebujemy.

Cytat:W takim razie, skoro nastawiacie się na zamknięcie, to... właściwie po co kończyć? Co to zmieni, do czego będzie prowadziło?
Beza, a no to, że z nadzieją planujemy wrócić! A co do kończenia wątków to już kwestia indywidualna, lecz zdecydowanie odpoczynek będzie bardziej satysfakcjonujący, gdy nie zostawi się tutaj rozgrzebanych spraw, a po drugie (mniej samolubnie) nie każdy może podzielać uczucia o przerwie, wiec z szacunku do innych graczy uważam, że tematy powinno się zamknąć - nawet jeśli mają być to kończące eventy streszczenia.

[Obrazek: wewillbeback.jpg]

[Obrazek: nc6pKiCl.png]

Change everything you are | And everything you were | Your number has been called
Fights and battles have begun
| Revenge will surely come | Your hard times are ahead
Don’t let yourself down
| And don’t let yourself go | Your last chance has arrived
Best, you've got to be the best | You've got to change the world | And use this chance to be heard

Your time is now!

Jesse's suit: OFF
front | head

Artificial Intelligence: A.N.Y.A.
Souma Ishikawa Offline
Zabłąkana dusza
Ranga:

Dywizjonista VII dywizji

Dane Osobowe Postaci

Imię: Souma
Nazwisko: Ishikawa
Poziom Postaci: 9
Alty: Vidar, Ancient

Broń Duchowa

Zanpaktou: Shitsuyōna Seiryokai

Atuty

Bujutsu: Mistrz
Hohou: Expert
Ilość Reiryoku: Niewyobrażalna

10-09-2020 11:53
Podzielam zdanie Jesse na temat wspólnego szacunku do graczy, dlatego jeśli ktoś potrzebuje zamknięcia jakichkolwiek wątków ze strony moich postaci, znajdę jeszcze energię. Gdyby ktoś tego potrzebował, dajcie mi znać na discordzie najlepiej.
Arisu Offline
Zastępcza Shinigami
Ranga:

Brak rangi

Dane Osobowe Postaci

Imię: Arisu
Nazwisko: Xao Lang
Pseudonim: Ari
Poziom Postaci: 7
Cecha duszy: Shinigami
Alty: Haru no hana, Oharu Sasakawa

Broń Duchowa

Zanpaktou: Tsukiyama

Atuty

10-09-2020 17:41
Nawet nie wiedziałam, że taki temat powstał, ale może i ja dołożę swoje trzy grosze do tego. Jestem na forum niecałe dwa lata, ale co prawda to prawda pbfy same w sobie nie mają się dobrze, tracą na popularności i to widać. Nawet tutaj to dostrzegłam. A to forum Bleacha pokochałam i z ręką na sercu staram się odpisywać tak regularnie jak tylko mogę i pozwala mi na to wena.

Jednak skoro chcecie zamknąć forum to... Może i lepiej? W sensie smutno mi będzie z powodu zamknięcia, ale to z drugiej strony wszyscy nieco odpoczną od niego plus może wrócę [albo wrócimy] z większą siłą i nowymi pomysłami. Ale no... To chyba tyle ode mnie.

[Obrazek: BxhO6Hw.jpg]
Ocena wydarzeń
Głos Arisu
Theme That's my girl

Aktualny ubiór Arisu + obrażenia z walki: czerwone kimono, pęknięta kość w prawym barku, złamany nos

Mowa Arisu
Mowa Tsukiyamy
mowa Arisu - kiedy rozmawia z Tsukiyamą w myślach

Spoiler :
Poznane umiejętności:
Tesshō - Zaawansowany w hakudzie / poziom 4 - Silny cios wyprowadzany otwartą dłonią przy jednoczesnym wsparciu się energią duchową. Jest na tyle potężny, aby powalić Pustego w jednym ruchu lub też dokonać konkretnych obrażeń w dowolny inny cel. Jest on jednak krótkozasięgowy, zatem nie uwalnia żadnej dodatkowej fali uderzeniowej.

Tsukiyubi - Zaawansowany w hakudzie / Praktykant kontroli reiatsu / poziom 6 - Nonszalancka zdolność ekspertów hakudy. Polega na uwolnieniu silnego ładunku reiatsu z samych palców. Nie muszą przyjmować oni żadnej konkretnej postawy do wyprowadzenia ciosu, lecz konieczny jest bezpośredni kontakt z celem. Technika działa poprzez uderzenie kinetyczne, które najczęściej wypycha oponenta, nie raniąc go w dotkliwy sposób.

Shunpo - Praktykant w Hohou / Poziom 2 - Technika szybkiego przemieszczania.
Lena Hawk Online
Zabłąkana dusza
Ranga:

Brak rangi

Dane Osobowe Postaci

Imię: Lena
Nazwisko: Hawk
Alty: Yumiko, Asami

Broń Duchowa

Niesprecyzowana

Atuty

Siła fizyczna: Ogromna
Siła Woli/Wiedza: Ponadprzeciętna

10-09-2020 18:22
Dlaczego forum jest teraz w takim stanie a nie innym? Bo to efekt domina. Brak chęci i weny jest "zaraźliwy". Jeśli są 3 osoby w wątku, z czego jedna odpisuje późno, to potem druga osoba odczuwa niechęć, zaczyna coraz później postować, ale dalej się stara postować regularnie, ma przecież wenę. Ale trzecia osoba to zauważy i kaput. Wszyscy postują wolno. Mam wrażenie, że niektórzy twierdzą, że wcale tak nie jest, ale jak nie to, to co? Przykładowo - poszłam postacią na event pełna zapału i chęci, ale GM postuje wolno, nie ma znaczenia dlaczego. Po prostu jego posty pojawiają się rzadziej niż raz na trzy dni. I naprawdę twierdzicie, że to się w końcu nie udzieli uczestnikom eventu? To nie jest działanie celowe na złość, że skoro oni postuje raz na tyle dni, to on też tak musi. Po prostu ma takie podejście, że nic się nie stanie, jak zapostuje po 4 dniach zamiast 3, skoro post i tak pojawi się później. Aż się przedłuża do miesiąca, bo to się udziela każdemu.
Niektórzy twierdzą, że to z powodu życia, obowiązków... No może trochę tak, ale żeby tak? Bo przecież nie mamy pracy, obowiązków i drugiej połówki od wczoraj. Forum ma być przyjemnością w wolnym czasie a dla niektórych stał się obowiązkiem i to trzeba zmienić. Pisanie ma sprawiać frajdę a nie wyciskać z nas siły, że potem nie chcemy nawet patrzeć na temat.
No ale dobra, wiemy/domyślamy się mniej więcej co jest przyczyną aktualnego stanu, to jakie kroki trzeba podjąć, aby to zmienić?
Przede wszystkim to podejście co do pisania - to ma być przyjemność! Piszemy tu dla siebie, tworzymy wspólnie historie, nie robimy tego na ocenę czy książki dla publiki. Bez presji. To z kolei może pomóc przyspieszyć tempo.
Zastanowiłabym się również nad tym, aby aktualne eventy pokończyć i nie zaczynać przez kilka miesięcy, poświęcić ten czas na powrót na prawidłowe tory poprzez misji sesje, luźne wątki między graczami. Myślę, że gracze zaczną powoli odzyskiwać chęci i wenę, w głowach narodzą się nowe pomysły itd. Albo od razu z kopyta - zamrozić forum na kilka tygodni, niech wszyscy odetchną i zatesknią. A dla tych chętnych, co chcą nadal popisać, założyć osobny kanał na Discordzie z "postami".
Myślę, że taka przerwa dobrze zrobi, bo w aktualnym momencie... Dążymy do tego, żeby forum nam się zbrzydło, skoro pisanie postów stało się przykrym obowiązkiem.

~*~

[Obrazek: CKDdZMS.jpg]
Skye Online
Ms. Hyde
Ranga:

Brak rangi

Dane Osobowe Postaci

Nazwisko:

Broń Duchowa

Atuty

Specjalizacje

10-09-2020 19:15
Na pewno jestem przekonany poprzez propozycję dokończenia wątków. Nie będę ucinać wątków, kończyć ich przedwcześnie. Racja.

Lena, gorzej, gdy na kilkuosobowym evencie nagle połowa osób przestaje odpisywaćJęzyk Też jestem zdania, że praca i druga połówka nie pojawiły się z dnia na dzień w naszym przypadku, ale cóż, trzeba działać i dyskutować na podstawie tego co mamy.
Tak czy inaczej, możemy spróbować dokończyć eventy, nie ruszać żadnej wielkiej fabuły i popisać luźno przez dłuższy czas, sprawdzić jak to będzie wychodzić. To też jest rozwiązanie, które może się sprawdzi, może nie. Na pewno wiele nie stracimy. Jestem gotów na to przystać. Bardziej się przychylam do tego jednak, niż do zamrożenia forum na X miesięcy i powrotowi do tego samego trybu, co obecnie.
Również - jeśli chcemy, aby przetrwało, to zmiany w samej rozgrywce są konieczne, bo tyle eventów, tak rozbuchana fabuła i tyle korelacji między wszystkimi zdarzeniami były właśnie znakomite do sytuacji, gdy mieliśmy 25+ użytkowników, a łącznie ze 40 postaci. Do tego nie wrócimy, nie czarujmy się.

Kaairo Offline
Zabłąkana dusza
Ranga:

VII. Oficer VI. Dywizji

Dane Osobowe Postaci

Imię: Kaairo
Nazwisko: Tusano

Broń Duchowa

Zanpaktou: Saigo no Kaze

Atuty

Siła fizyczna: Wielka
Wytrzymałość: Zwiększona
Siła Woli/Wiedza: Ograniczona

10-09-2020 20:25
Osobiście bardziej bym się skłaniał ku zastopowaniu z większymi eventami i prowadzeniu luźniejszych sesji między postaciami. Ściągnie to z graczy z małą ilością czasu trochę presji i zmęczenia, odświeży relacje między postaciami i co dla mnie najważniejsze, pozwoli uniknąć ryzyka, że forum już się nie otworzy.
Bo widziałem już wiele PBFów które zamykały się tylko na chwilkę, żeby odświeżyć chęci. A potem to już nie wracało, bo ludzie przyzwyczaili się do tego, że forum nie ma albo szli gdzie indziej.
Dajmy sobie po prostu trochę luźniejszego czasu, nie opartego na wielgachne odpisy i niesamowicie skomplikowane i zaawansowane wydarzenia na świecie. Rzym nie musi wybuchać co trzy miesiące w sumie.
Niechaj nastąpi pokój i chlanie alkoholu w barakowych knajpach.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

To na pewno nie o Kaairo.

Spoiler: Umiejętności
VII Oficer w VI Dywizji
Poziom - 8 (16 pkt)

Bujutsu - Geniusz [6/6]
Hohou - Zaawansowany [3/6]
Hakuda - Expert [4/6]
Kidou/Kontrola reiatsu – Zaawansowany [3/6]
Ilość Reiryoku – Zwykły poziom [1/6]
Siła fizyczna – Wielka [3/6]
Wytrzymałość – Zwiększona [2/6]
Siła woli/Wiedza – Ograniczona [2/6]

Bujutsu:
1. Katana
2. Wakizashi
3. Podwójna kosa
4. Kusarigama

Zaklęcia:
I krąg
- Bakudou no. 1 - Sai - Podstawowe zaklęcie wiążące blokujące nadgarstki celu za plecami, imitując nałożenie kajdan, aczkolwiek pozbawione materializacji swojej formy. Najprzydatniejsze wobec celów bez mocy duchowej, poważnie osłabionych lub o wiele słabszych względem użytkownika. Wymaga wskazania celu palcami wskazującym i środkowym.
- Bakudou no. 8 - Seki - Tworzy niewielką przezroczystą tarczę o działaniu podobnym do pola magnetycznego przeciwnego bieguna, czyli zatrzymuje i odbija większość słabych ataków; nieocenione w walce w zwarciu szczególnie wręcz. Seki może być użyte w jednym kierunku, gdyż inaczej jego główne zastosowanie mijało by się z celem. Nie jest w stanie zatrzymać technik energetycznych.
- Bakudou no. 9 - Geki - Kompletnie paraliżuje ruchy celu lub przy silnych przeciwnikach poważnie obniża ich mobilność; zewnętrznie objawia się otoczką czerwonego światła wokół ofiary. Możliwe do złamania zarówno siłą fizyczną, jak też presją duchową. Wymaga wykonania krótkiego ruchu ręką, zakończonym charakterystycznym gestem złączonych dłońmi.
- Bakudou no. 30 - Shitotsu Sansen - Trzy trójkątne wiązki światła uderzają w ciało ofiary przyszpilając je w tych miejscach do przeciwległej powierzchni. W przypadku trafienia tylko jednego z nich, zaklęcie znacznie traci na swojej skuteczności. Wymaga wykonania ruchu dłonią, którą rysuje się w powietrzu trójkąt równoboczny, manifestując formę Bakudou.
- Hadou no. 1 - Shou - Odrzuca cel od użytkownika za pomocą niewidzialnej fali kinetycznej. Wymaga wskazania punktu palcem wskazującym i objawia się poprzez niezbyt intensywny błysk światła.
- Hadou no. 11 - Tsuzuri Raiden – Generuje energię elektryczną, która przepływa przez obiekty w naturalny dla niej sposób. Zaklęcie może być też użyte do wzmocnienia trzymanej przez siebie broni, albowiem niemożliwym jest porażenie się własnym kido.

II krąg
- Bakudou no. 44 - Kyōmon – Tworzy przezroczystą, szklano-podobną barierę trudną do zniszczenia z zewnątrz i delikatną na wewnętrzna ingerencję. Jej głównym zadaniem było odgrodzenie obiektu lub osoby od potencjalnych niebezpieczeństw.
- Bakudou no. 58 - Kakushitsuijaku - Czar śledzący; przygotowania składają się z narysowania odpowiedniego okrągłego znaku podzielonego na cztery części na płaskiej powierzchni. Aktywacja zaklęcia objawia się poprzez wyświetlenie się konkretnych liczb na namalowanym symbolu, będących współrzędnymi źródła reiatsu na którym skupił się wykonujący czar. Niewykonywalny podczas pozostawania w ruchu.
- Bakudou no. 61 - Rikujōkōrō - Sześć szerokich wiązek światła uderza z wszystkich stron w środkową część ciała ofiary, co powoduje całkowite jej unieruchomienie. Niemożliwe jest również poruszanie ramionami. Wymaga wskazania celu palcem wskazującym.
- Bakudou no. 62 - Hyapporankan - Pal otoczony niebieskim światłem zostaje wystrzelony w stronę ofiary, rozpadając się na mnóstwo mniejszych podobnych palików w połowie drogi. Głównym założeniem umiejętności jest przygwożdżenie ofiary do danej powierzchni, atakując zarazem szeroki obszar jednocześnie. Pomimo wiążącej natury czaru pale, które mają przyszpilić ofiarę do otoczenia, mogą przy dużej sile czaru przebić ciało celu w procesie stając się jednocześnie czarem destrukcyjnym.

Techniki:
* Shunpo - Praktykant w Hohou / Poziom 2 - Technika szybkiego przemieszczania.
* Eishōhaki - Praktykant w kidou/kontrola reiatsu - klasa inkantacji rzucania zaklęć czaru, która pozwala skorzystać z Magii Demonicznej z pominięciem słów inkantacji.
Czary z pominiętą inkantacją wymagają wypowiedzenia klasy zaklęcia, numeru oraz nazwy, czyli przykładowo: Hadou no. Yon - Byakurai. Są one jednak odpowiednio słabsze i ich siła oscyluje około 75% pełnego potencjału.
Najsłabszym rodzajem zaklęć są te rzucane poprzez samą myśl. Nie wymagają one wypowiedzenia żadnych słów, lecz element zaskoczenia wyrównuje najniższa skuteczność, która w najlepszym wypadku wyniesie połowę pełnej mocy czaru wzmocnionego inkantacją.
* Agitowari - Zaawansowany w bujutsu / Poziom 4 - Jedna z pierwszych zaawansowanych technik zanjutsu. Opiera się na sztuce szermierczej iai (dobycie miecza schowanego w pochwie i jednoczesne wyprowadzenie pojedynczego ataku). Użytkownik wyprowadza wnoszące potężne cięcie zdolne przeciąć nawet większe obiekty z odpowiednim użyciem reiatsu.
* Tesshō - Zaawansowany w hakudzie / poziom 4 - Silny cios wyprowadzany otwartą dłonią przy jednoczesnym wsparciu się energią duchową. Jest na tyle potężny, aby powalić Pustego w jednym ruchu lub też dokonać konkretnych obrażeń w dowolny inny cel. Jest on jednak krótkozasięgowy, zatem nie uwalnia żadnej dodatkowej fali uderzeniowej.
* Tsukiyubi - Zaawansowany w hakudzie / Praktykant kontroli reiatsu / poziom 6 - Nonszalancka zdolność ekspertów hakudy. Polega na uwolnieniu silnego ładunku reiatsu z samych palców. Nie muszą przyjmować oni żadnej konkretnej postawy do wyprowadzenia ciosu, lecz konieczny jest bezpośredni kontakt z celem. Technika działa poprzez uderzenie kinetyczne, które najczęściej wypycha oponenta, nie raniąc go w dotkliwy sposób.
* Shitonegaeshi - Ekspert w bujutsu / Zaawansowany w kontroli reiatsu / Poziom 7 - Specyficzna oraz zaskakująca umiejętność wykorzystywana tylko przez niekwestionowanych mistrzów sztuki miecza. Z jej pomocą użytkownik jest w stanie skuteczniej wykorzystywać pochwę, wewnątrz której skryty jest oręż, wytwarzając wokół niej na krótki okres czasu poświatę z reiatsu imitującą faktyczne ostrze.
* Onibi - Ekspert w bujutsu / Praktykant w kontroli reiatsu / Poziom 8 - Umiejętność wykonywana przy pomocy broni obuchowej, tudzież pochwy. Nigdy z pomocą miecza, tudzież innego oręża o ostrym sztychu. Polega ona na wyprowadzeniu potencjalnie niegroźnego pchnięcia w kierunku przeciwnika, które faktycznie okazuje się być dystansowym ładunkiem energetycznym zdolnym nawet przebić go na wylot, o ile przewaga siłowa na to pozwala. Sam ładunek przyjmuje postać bezbarwnego pocisku kinetycznego dostrzegalnego ludzkim okiem.
* Kazaguruma - Ekspert w hakudzie / Poziom 8 - W teorii prosta technika hakudy bazująca na pojedynczym ruchu. Użytkownik, koniecznie znajdując się ponad ziemią, zachowuje pełną kontrolę nad swoim ciałem, co pozwala mu na wyprowadzenie zaskakująco potężnego wysokiego kopnięcia. Atutem umiejętności jest jej nieprzewidywalność, albowiem dobrze wykonana do ostatniej chwili nie zdradza, z której strony nadejdzie faktyczny atak.
* Ikkotsu - Wielka siła fizyczna, Ekspert w Hakudzie / Poziom 8 - Destruktywna umiejętność bardziej zaawansowanych użytkowników sztuki walki wręcz. Polega na wyprowadzeniu pojedynczego prostego ciosu wspomaganego dużymi ilościami energii duchowej, które są wykorzystywane na poczet wzmocnienia uderzenia.
Ryuichi Kagawa Online
The Avenger
Ranga:

Drugi porucznik siódmej dywizji

Dane Osobowe Postaci

Imię: Ryuichi
Nazwisko: Kagawa
Cecha duszy: Vizard-Arrancar
Alty: Sachi Ōmaeda, Liam Black

Broń Duchowa

Zanpaktou: Kojin Kyūnoshitsu: Espíritu del Bosque

Atuty

Hakuda: Amator
Siła Woli/Wiedza: Przeciętna

Specjalizacje

10-09-2020 22:17
Czytając wszystkie propozycje zacząłem dochodzić do wniosku – a raczej skłaniać się ku pewnej myśli, która mnie naszła – że moglibyśmy faktycznie spróbować przystopować, ale nie oznaczałoby to zamknięcia forum "do odwołania". Wydaje mi się, że "do odwołania" oznaczałoby, że w ciągu najbliższego roku otworzylibyśmy nowe forum o zupełnie innej tematyce, aby ze świeżymi pomysłami wystartować w zupełnie innym settingu, aniżeli Bleach. Druga myśl jest taka, że otwarcie zupełnie nowego forum wcale nie byłoby złym rozwiązaniem. Być może chodzi o tematykę, która stała się wyświechtana na tyle, że zaczęła nudzić, ale nie dopuszczamy tej myśli do siebie, oszukując się, że to nie tematyka, że Bleach jest genialny. Anyway, ja nie o tym. To, o czym pomyślałem, zakłada:

• Dokończenie; Dokańczamy trwające eventy. Nie urywajmy wszystkiego w trakcie, bo nie po to rozpoczynaliśmy...
• Koniec eventów; ... ale jednocześnie nie rozpoczynajmy nowych. Odpocznijmy od ciągłej akcji, przystopujmy z zobowiązywaniem się do udzielenia odpisu w ciągu najbliższych trzech dni od pojawienia się postu Mistrza Gry. Jesteśmy w takim punkcie, że nie stracimy na tym zupełnie nic, a możemy odsapnąć, zrzucić z siebie uczucie obowiązku pisania.
• Social; Skupmy się na prowadzeniu luźniejszych wątków między naszymi postaciami. Unikajmy zamykania się w jednym temacie w liczbie przekraczającej trzech graczy, jeżeli nie mamy w planie krótkiego wątku. Nie jest tajemnicą, że takie wątki, jeżeli mają być dłuższe, prędzej czy później umrą śmiercią naturalną. Podobnie jak wyżej, nie tracimy na tym nic, a pozwoli nam to wyhamować tempo akcji na forum, zwolnić, odsapnąć od tego.
• Przedłużenie żywotności forum; Opłacamy forum na kolejny okres czasu. W tym przypadku tracimy jedynie pieniądze, a to i tak niewielka suma za kilka lat dobrej zabawy i wspaniałe gro osób, które udało nam się tutaj poznać. Żal byłoby mi, gdybyśmy nie dali forum jednej, ostatniej szansy.

Albo nam się uda, albo się nie uda. Na ten moment zaliczamy powolny zgon. Wątpię, aby jakakolwiek próba ratowania forum miała w tym momencie zaszkodzić sytuacji. Odpowiedź dostalibyśmy, kiedy przyszłoby do kolejnego opłacenia forum – albo wygramy, albo przegramy.
Od siebie dodam jedynie, że podobnie jak inni, ja również uciekłem w sesje RPG.

Themes:
Ryuichi Kagawa | Combat | Shi - Kai #1 | Shi - Kai #2 | Ban - Kai #1 | Ban - Kai #2 | Vizard #1 | Vizard #2 | Emotional #1 | Emotional #2

Ryuichi Kagawa (Shinigami, Porucznik VII Dywizji)

Spoiler :
Poziom Oficera Gotei (6. poziom) i 11 punktów do rozdania.
Poziom Oficera Gotei (7. poziom) i 13 punktów do rozdania.
Poziom Oficera Gotei (8. poziom) i 16 punktów do rozdania.
Poziom Oficera Gotei / Porucznika (9. poziom) i 17 punktów do rozdania.
Poziom Oficera Gotei / Porucznika (10. poziom) i 18 punktów do rozdania.
Poziom Porucznika (11. poziom) i 19 punktów do rozdania.
Poziom Porucznika (12. poziom) i 20 punktów do rozdania.
Poziom Porucznika (13. poziom) i 22 punkty do rozdania.
Poziom Porucznika / Kapitana (14. poziom) i 24 punkty do rozdania.
Poziom Porucznika / Kapitana (15. poziom) i 26 punkty do rozdania.
Poziom Kapitana (16. poziom) i 28 punkty do rozdania.

Atuty:
Bujutsu: Geniusz [5]
Hohō: Geniusz [5]
Hakuda: Amator [0]
Kidō/Kontrola Reiatsu: Geniusz [5]
Ilość Reiryoku: Ogromna [3]
Siła Fizyczna: Normalna [0]
Wytrzymałość: Niewyobrażalna [4]
Siła Woli/Wiedza: Ponadprzeciętna [3]
Pozostałe:
  • Pesquisa
  • Descorrer
  • Reiraku
  • Cero
  • La Mirada
  • Gran Rey Cero
  • Eishōhaki
  • Nijū Eishō
  • Bakudō no. 1; 9 (Geki); 9 (Hōrin); 21; 26; 30; 33; 49; 58; 59; 61; 62; 63; 72; 74; 79; 81; 93; 99 (Kin); 99 (Bankin)
  • Hadō no. 4; 11; 12; 31; 33; 39; 46; 54; 63; 73; 78; 90; 91
  • Shunpo
  • Utsusemi [1]
  • Senka [1]
  • Agitowari
  • Shitonegaeshi
  • Onibi
  • Hitotsume: Nadegiri
  • Ryōdan [1]
  • Biegłość w korzystaniu z broni - wakizashi (broń główna), sierp

Specjalizacje:
Specjalizacja II: N/d

Dostępne punkty: 0
Wykorzystane punkty: 28

Umiejętności

Spoiler :
Resurrección – Kojin Kyūnoshitsu: Espíritu del Bosque

W zapieczętowanej formie, broń Ryuichi’ego jest wakizashi o głowni długości pięćdziesięciu centymetrów, z oplotem na rękojeści w kolorze ciemnej zieleni, zakończonym dwiema, swobodnie wiszącymi, o długości nie przekraczającej dziesięć centymetrów, wstążkami. Jelec przyjmuje formę czarnego kwadratu.
Komendą uwalniającą Espíritu del Bosque (Spanish for „Forest Spirit”) jest Proteger (Spanish for „Protect”). Postać Ryuichi’ego okrywa poświata ciemno-zielonego Reiatsu, transformując jego ludzką postać.
Okolice szyi oblewa biała substancja, ściśle przylegająca do ciała, z której wyrasta zgniło-zielone futro, w całości pokrywające barki oraz plecy nad łopatkami. Substancja pokrywa również dłonie i przedramiona, twardniejąc. Palce zostają nienaturalnie wydłużone, a na ich czubkach znajdują się szpony. Z głowy, na wysokości czoła, wyrastają mu róża, zaś na wysokości skroni rosną dwie sporych rozmiarów tyki z kilkoma odgałęzieniami. Tęczówki przybierają krwistą barwę. Długie, czerwone włosy nie ulegają zmianom. Twarz pokrywa biała maska Hollowa.
Zanpakutō Ryuichi’ego ulega zmianie, przekształcając się w sierp, z jakiego korzystał do tej pory w formie Shikai, zachowując wszystkie dotychczasowe właściwości: rozszczep na dwie bronie z możliwością rozdzielenia każdej klingi na dwa ostrza lub rozdzielenie klingi sierpa na cztery ostrza.

Umiejętności wynikające z Resurrección

Reconstrucción (pasywna)
Ciało Ryuichi’ego podlega regeneracji w przypadku odniesienia jakichkolwiek obrażeń, wykorzystując do tego celu jego własne Reiatsu. W trakcie walki (na evencie) jest w stanie błyskawicznie zatamować krwawienie, zniwelować efekt działania trucizny lub nastawić zwichnięcie. Poza walką (poza eventami) możliwości Ryuichi’ego ograniczają tylko i wyłącznie jego zasoby Reiryoku; jest w stanie wyleczyć się z każdego poważniejszego obrażenia, a nawet doprowadzić do rekonstrukcji utraconej kończyny lub organów. Nie potrafi zregenerować obrażeń mózgu, rekonstruować głowy, czy też odnawiać własnego Reiryoku lub poprawiać własnej kondycji.

Espadas del Cielo (aktywna)
Wystarczy odrobina Reiatsu Ryuichi’ego, przelana w Kojin Kyūnoshitsu: Espíritu del Bosque, aby na pewien czas znacząco zwiększyć skuteczność jego cięć. Ponadto, Ryuichi potrafi wzmocnić także broń białą innych osób, jeśli tylko przeleje w nie własne Reiatsu. Nie jest to równoznaczne ze zwykłym przelaniem Reiatsu do swojego oręża.

Garra del Lobo (aktywna) [Od 16 poziomu]
Ryuichi materializuje podobiznę niegdyś wykorzystywanego w formie Bankai Itoguruma Morobanotsurugi, miecza o dwóch ostrzach, którym następnie rzuca przed siebie. Stworzony z Reiatsu miecz potrafi pokonać dużą odległość, zaś jego lekkość pozwala na wykonanie silnego wyrzutu, pozwalając mu na osiągnięcie dużej prędkości. W zetknięciu z jakąkolwiek powierzchnią, Itoguruma Morobanotsurugi eksploduje Reiatsu Ryuichi’ego, czyniąc ogromne zniszczenia w okolicy. Promień eksplozji to sto metrów.

Wolny slot #1

Wolny slot #2

Wolny slot #3

Inne umiejętności

Proteger
Stanowi komendę uwalniającą Resurrección.

Dividirse
Właściwości sierpa polegają na podziale klingi. Ryuichi potrafi rozdzielić podstawową klingę na maksymalnie cztery ostrza lub rozdzielić podstawową broń na dwa osobne sierpy z możliwością rozdzielenia każdej klingi na maksymalnie dwa ostrza.

Umiejętności wynikające ze specjalizacji

Bálsamo Curativo (aktywna) [Arcymistrz medycyny]
Głownia Kojin Kyūnoshitsu: Espíritu del Bosque pokryta jest leczniczą, ledwie zauważalną substancją. Żeby ją aktywować, musi zostać nasycona Reiatsu Ryuichi’ego. Kiedy tak się stanie, broń zyskuje właściwości lecznice przy dotyku, potrafiąc w mgnieniu oka zasklepić niegroźne skaleczenia, pozbyć się trucizny z organizmu, czy nawet poskładać połamane kości. Nie jest w stanie odtworzyć doszczętnie zniszczonych organów. W niewielkim stopniu wpływa na odnowienie zasobów Reiryoku. Ryuichi nie potrafi uzdrawiać samego siebie, ani regenerować zasobów Reiryoku.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Drake Gaunniss Offline
Toreador
Ranga:

Brak rangi

Dane Osobowe Postaci

Imię: Varim Vlad Doran
Nazwisko: Gaunniss
Pseudonim: Drake
Poziom Postaci: 5
Alty: Akaoni Seishiro, Renshu, Ellie

Broń Duchowa

Zanpaktou: Paria

Atuty

Bujutsu: Mistrz

10-09-2020 22:38
Yo, to może ja wypowiem się od siebie.
Pierwsza rzecz, Nie zamykamy k*rwa BOWa, nie i koniec (i kropka!)
Dawno temu, w odległej galaktyce (jak to zwykłem mawiać), poznałem PBF w pierwszej kolejności, grałem na kilku różnych forach. Potem zacząłem sesjować i tak się potoczyło. Z sesjowania przeszedłem do prowadzenia, prowadziłem kilka ładnych lat jako MG różne systemy i pielęgnowałem mój własny pomysł (z niektórymi z was rozmawiałem o tym na Disco), customowy świat, ostatnio nawet próbowałem postawić forum Wiedźminowe, ale przez różnicę poglądów wywaliliśmy się na przysłowiowe plecy... Anyways, moje perypetie jako MG sprawiły że coraz mocniej się wypalałem, ambicja nie pozwoliła mi na niepoważne, luźne wątki na sesjach, robiłem epickie wyprawy itp, w końcu pękłem i zatrzymałem się jako Mistrz Gry, potrzebowałem przerwy. Nie ma opcji, że zamykamy coś, co pomaga mi wrócić do kondycji, nie ma opcji, że zamykamy pomysł nieortodoksyjny jakim jest BOW, owszem, są różnice poglądów, niektórzy mogą mieć wrażenie, że i kliki się tworzą, a inni nie ekspią. Nie. Powolność wynika z nas samych ,jak wspomniał Kaairo, podpisuję się pod jego opinią odnośnie "róbmy krótsze odpisy". Ostatnio szukając czegoś fantasy trafiłem na inne forum, gdzie długość odpisu nie ma znaczenia, czy będzie to jedno zdanie, czy cały haust tekstu, owszem mamy tu perfekcjonistów którzy bez 5k słów nie wyjdą, albo takich, co uważają że odpis musi być tasiemcem. Okej, boskie posty są super, jak jesteś MG, ale gracz, który nie ingeruje zbyt wiele w środowisko powinien trzymać się bliskiej trzeciej osoby czyli swojego małego otoczenia lub 1 osoby, co wydaje się trudniejsze bo krótsze posty wychodzą.... Generalnie u mnie ostatnio problemem jest po prostu pieprzone życie, które nakopało mi do rzyci, wprowadziłem "tryb powolny" stopując innych, ale się nie poddaję i staram się nawet nocami odpisywać, bo chcę prowadzić moje postaci, szkoda mi ich oddawać / zamykać, szkoda mi z nich rezygnować jako niespełnionego pomysłu. Dzięki temu jak mocno Sumik,Bezę, Rojek mnie cisnęli o pewne niespójności pomogli mi rozwinąć conieco w mechanice moich postaci. Co dalej z Vayą krótko bo krótko ale fajnie się pisało. Każdy kogo tu spotkałem jest całkiem inny ale świetnie mi się z wami tutaj tworzy cokolwiek, lubię wątki, które są obok. Właściwie BOW był jednym z powodów, dzięki którym dogadałem się z moim dawnym Nemesis, więc to jest kolejny powód by nie zamykać forum.

Podpisuję się pod Kaairo, schowajmy dumę w kieszeń, nie piszmy ciągulców.
Sumik : zwolnijmy tempo eventowe i skupmy się na socjalu - TAK DOKŁADNIE, to jest to, czego brakowało, co mi po prosto nie leżało, o ile lubię się napierd*lać z innymi, o tyle wątki socjalne i rozwój psychiczny postaci jest ważny i to jak można ją odegrać
Rojek: Uwielbiamy BOWa, tak, społeczność jest super, ludzie spoko i szkoda zabijać coś co budowaliście tak długo
All and All: owszem Bleach jako tematyka może być trochę wyświechtany, jednak coś sprawiło, że nadal tu jestem a po... 3 latach posiadania konta bez dokończonej KP zrobiłem kilka postaci bo WRÓCIŁEM do PBFa mimo, że nie dawałem rady, częściowo pomogło mi to się podbudować.

Owszem poczucie obowiązku czasem się pojawia i czasem jest irytujące ale zobowiązujemy się do aktywności w evencie to zgodnie z jedną z zasad w handlu, zasadą konsekwencji bądźmy konsekwentni.
Zabijanie forum ot tak to słaby pomysł. Dajmy temu szansę, spowolnijmy tempo, pozwólmy na luźne podejście i pamiętajmy, że Ultradługi post nie zawsze jest dobrym postem, to właśnie te skale wielkości mnie demotywowały najmocniej, nie wiem czy inni tak mają, wydaje mi się, że też.

Z drugiej strony, może potrzebujemy przerwy? nie zamknięcia, tylko za sugestią Sumika, socjalki, luzu itp, może pomimo głowy pełnej pomysłów wypaliliśmy się jak ja kiedyś?

Może moje ranty komuś pomogą? nie mam pojęcia, suma sumarum nie zabijajmy BOWa

Nie mam rady na opóźniaczy, niektórzy opóźniacze są celowi, inni są bezcelowi lub leniwi, ale może to lenistwo też wynika ze skali posta osoby poprzedniej "bo co będzie jak na 3 strony A4 ja odpiszę pół kartki?" może mamy takie myślenie? Może warto je wyrzucić do kosza?

[Obrazek: sig-Drake2.png]
I know these words - They won’t mean anything!
I hope it hurts - You’ve only got yourself to blame...

Spoiler: Umiejętności i Atuty
Atuty
  • Bujutsu: Mistrz (5/6)
  • Hohou: Praktykant (2/6)
  • Hakuda: Ekspert (4/6)
  • Kidou/Kontrola reiatsu: Praktykant (2/6)
  • Ilość Reiryoku: Normalna(1/6)
  • Siła fizyczna: Normalna (1/6)
  • Wytrzymałość: Normalna (1/6)
  • Siła Woli/Wiedza: Mierna (1/6)

Umiejętności Fabularne
  • Szermierka
    • Nordycka
    • Polska
    • Niemiecka
    • Japońska:
      • Specjalność Mugai-Ryu Kenjutsu
      • Praktykant Ganryu
  • Wschodnie Sztuki Walki
    • Baji-Quan
    • Shotokan Karate
    • Aikido Kobayashi

Umiejętności Kanoniczne (szczegóły w kp)
  • Pogrzeb Duszy
  • Zanjutsu
    • Shikai
      • Pocałunek Śmierci (Pasywna zdolność)
      • Mroczny Dar (Aktywna umiejętność)
  • Hakuda
    • Brak Opanowanych Zaawansowanych Technik
Preferowany Typ Oręża
  • Langsax
Bezimienna Offline
Consume. Adapt. Evolve.
Ranga:

Brak rangi

Dane Osobowe Postaci

Nazwisko:

Broń Duchowa

Niesprecyzowana

Atuty

11-09-2020 07:11
Krótko, bo już się wypowiadałem.

Nie zamykajcie forum, a dajcie mu jeszcze jedną szansę. Większa ilość socjali między napierdalaniem to było coś o co wielokrotnie ciszej lub głośniej płakałem i apelowałem, więc kierunek tej zmiany i ilość ludzi, która ją proponuje po prostu mnie cieszy. Dla mnie moje postaci są przede wszystkim ludźmi posiadającymi moce, a nie mocami z nogami. Robią się samotni, plują w myślach na niektórych, za niektórymi tęsknią, a nawet nieraz czują się nieważne i zapomniane przez osoby, które nazwałyby sojusznikami/przyjaciółmi/znajomymi. Taki okres pomógłby to połatać, poczerpać z postaci jako postaci, a nie machin do szerzenia zniszczenia. A jeżeli ma rozruszać forum to tym bardziej warto próbować, jeżeli koszty utrzymania nie są problemem.

You're in a Deathgrip.

- Infinite

Spoiler :

2. Jad się uzupełnia
3. Jad się uzupełnia

Strony (2): 1 2 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Forum software by © MyBB 1.6.15 - Theme © iAndrew 2014
Tryb normalny
Tryb drzewa