10-06-2017 17:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-06-2017 17:16 przez Kagaku Tsuki.)
![[Obrazek: d7dc3f529cf5d8efee8a71830f2f5544.jpg]](https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/d7/dc/3f/d7dc3f529cf5d8efee8a71830f2f5544.jpg)
Zapach smażonego kurczaka i wieprzowiny, gotowanych jajek, warzyw i aromatycznego, gęstego bulionu. Na samą woń Tsuki pociekła ślinka a brzuch zaburczał. Bar składał się z lady z krzesłami, dwójki kucharzy, jednego sympatycznego obsługującego i... Pozajmowanych wszystkich miejsc.
Kagaku przybrała zamyślony wyraz twarzy, patrząc po obecnych.
- Nie martw się, Megu-chan, jestem przekonana że znajdą się dla nas miejsca! - Stwierdziła pogodnym tonem Kagaku, podchodząc do trójki prowadzącej ożywioną rozmowę. Nosili insygnia Drugiego Oddziału, a ich miski i napoje były już opróżnione. Uśmiechnęła się przyjaźnie.
- Dzień dobry! Piękny dziś dzień, prawda? Widzę, że skonczyliście już posiłek. Ja i moja przyjaciółka bardzo chciałybyśmy coś zjeść. Gdyby nie był to problem, moglibyście nam zwolnić miejsca? Byłabym zobowiązana. - Z tymi słowami ukłoniła się grzecznie.
- Czego?! Nie widzisz, że jesteśmy zaję... - Zaczął mówić jasnowłosy mężczyzna, ale został szturchnięty łokciem w bok przez jego koleżankę. Okularnica coś mu szepnęła do ucha i nagle cała trójka bardzo uważnie zlustrowała ich wzrokiem. Otworzyli szeroko oczy i zeskoczyli z krzeseł.
- A, t-tak, oczywiście! Przepraszam, trochę dziś jestem nerwowy, haha! Smacznego życzę, Kagaku-taicho!
Tsuki lekko zmrużyła oczy na ostatnie określenie, ale uśmiech nie zniknął z jej warg.
- Dziękuję, Maeda. Mam nadzieję, że projekt wam dobrze idzie. Zajrzę do was za dwa dni żeby zobaczyć jak postępy.
Gdy grupka poszła w stronę baraków drugiej dywizji, Kagaku wyszczerzyła wesoło zęby do Megumin.
- To na co się skusisz? Ja chyba zamówię sobie yakitori shoyu
Spoiler :